foto paalhoofd Cadzand - Jan Lambert Photography

“The single most important component of a camera is the twelve inches behind it.”

Ansel Adams

Capturing images !

Workshops bieden je niet alleen de kans om je fotokennis te verbreden, maar brengen je soms ook naar die locaties waar je vaak precies die ene foto kan schieten die je voor ogen had.

Alle workshops, aangeboden op deze pagina, worden gegeven door Jan Lambert en brengen je vaak naar die geweldig mooie plaatsen.

Workshops en fototrips worden gegeven in kleine groepjes zodat iedere deelnemer kan profiteren van persoonlijke aanpak en begeleiding. Er wordt ook altijd gewerkt op een rustig tempo, zodat je alle kansen krijgt om te fotograferen en kan genieten van de natuur rondom ons.

Op regelmatige basis zullen er nieuwe workshops aan de lijst worden toegevoegd. Via de site, de nieuwsbrief en de Facebook pagina blijf je zeker op de hoogte.

 
 

Basis workshops:

Individuele workshop:

foto Texel = Jan Lambert Photography 
calender icoon
Volgens afspraak  |  € 195,- dag

Is een workshop in een klein groepje niet echt je ding, maar prefereer je meer een persoonlijke aanpak ?
Dan is een individuele workshop de oplossing !
Je kan deze dagworkshop volledig zelf gaan indelen.
Vogelfotografie, basiskennis opfrissen, filtergebruik,.... Alles kan, alles mag. 


Lightroom basics:

logo lightroom cc

  

icoontje calender Volgens afspraak  |  € 37,50 pp
Na het fotograferen begint vaak het "echte" werk. Het uitsorteren en bewerken van je gemaakte foto's. Adobe Photoshop Lightroom is terecht een van de meest gebruikte programma's daarvoor. Niet alleen levert het uitgebreide bewerkingsmogelijkheden, maar het biedt je ook een handige manier om je foto's uit te sorteren en deze makkelijk terug te vinden.
 

Workshops 2019:

Brugge by night:

foto Brugge - Jan Lambert Photography

  

calender icoon 09/03/2019  |  € 49,50 pp 
Brugge blijft nog steeds een van de mooiste steden in België. Met alle watertjes en pitoreske plekjes die je er kan vinden, wordt het niet voor niks het venetie van het noorden genoemd.
Gedurende de avond en nacht, worden veel van die plekjes mooi verlicht en is het geweldig om er in alle rust te wandelen en mooie plaatjes te schieten.
 

Voorjaarsbloeiers:

foto akkerdistel - Jan Lambert Photography 
calender icoon 14/04/2019  |  49,50 pp
Macrofotografie is een van de meest fascinerende takken in de natuurfotografie. Het is technisch uitdagend en creërt veel creatieve mogelijkheden. Meestal is het bij macrofotografie, vooral in het begin van de lente, niet moeilijk om aan onderwerpen te komen. De bloemen ontluiken en de eerste insecten beginnen rond te fladderen. Het fotograferen van die "modellen" daarentegen kan soms voor wat problemen en frustraties zorgen.
 

Opaalkust: Fine art en landschappen

foto Fort Vauban Ambleteuse - Jan Lambert Photography 
icoonte calender 19/05/2019  |  € 59,50 pp 
De Opaalkust blijft een ongelofelijke aantrekkingskracht uitoefenen op veel fotografen. Het soms lastige spel tussen getij, weer en fotografie, zorgt iedere keer weer voor een uitdaging.
De kustlijn van ongeveer 120km lang verbergt veel fotogenieke plekjes die er iedere keer als je er komt, weer anders uitzien.
 

Helgoland:

foto Jan van gent - Jan Lambert Photography 
icoon calender 10/06 - 13/06/2019  |  € 495,- pp
Op Helgoland zelf kan je de geweldig mooie Jan van Genten van heel dichtbij fotograferen zonder dat je superlange lenzen nodig hebt. Ze zitten zo ongeveer een paar meter voor je voeten en vliegen de hele tijd langs. Objectieven van 200 - 300mm zijn meer dan genoeg. (al mijn foto's van de Jan Van Genten zijn genomen met mijn 70-200mm op FX)
 

Kriebelbeestjes:

foto waterjuffer frontaal - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 23/06/2019  |  49,50 pp 
Microwereld wordt macrowereld ! Vroeg in de morgen gaan we op pad op zoek naar allerhande insectjes en spinnetjes. Zo vroeg laten heel veel insecten zich vrij makkelijk fotograferen en zijn ze misschien nog wel bedekt met dauwdruppeltjes, wat een heel leuk effect geeft.

Boomkikkers:

foto boomkikker - Jan Lambert Photography 
calender icoon 06/07 en 18/08/2019  |  € 39,50 pp
Boomkikkertjes blijven tot de verbeelding spreken ! Het zijn ook heel erg grappige diertjes en vaak heel bereid om te poseren voor de lens. Vooral als het lekker weer is vind je ze lekker lui zonnend terug. Als je ze al vindt, want zo makkelijk zijn ze nu ook weer niet te spotten.
 

Wales, The Brecon Beacons:

foto waterval Brecon Beacons - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 07/10 - 11/10/2019  |   € 865,- pp
Onbekend is vaak onbemind !
Maar eens je de Beacons inrijdt verander je snel van gedacht. Het sprookjesachtige en indrukwekkende berglandschap (hoogste top 886m) doorkliefd met valleien en kabbelende bergbeekjes is er eentje waar je ongetwijfeld van gaat houden. De weggetjes zijn smal en kronkelen op en neer, waarbij je het ene verbazingwekkende landschap na het andere tegenkomt.
 

Damhertenbronst:

foto damhert - Jan Lambert Photography
icoontje calender 20/10/2019  |  € 69,50 pp
De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn een paradijs voor fotografen. Prachtige landschappen waar je van de paden af mag struinen. Veel dieren zoals vossen en damherten. Veel damherten ! De bronst is net zo spectaculair als deze van de edelherten, waarbij de mannetjes met hun prachtige geweien achter de vrouwtjes aanhollen.
 

Zeehondenpups op Helgoland:

foto zeehond - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 02/12 - 04/12/2019  |  € 390 pp
Wat is er schattiger dan een net geboren zeehondenpup ? Op het buureiland van Helgoland, Dune, kan je ze van vrij dichtbij bewonderen. Ze worden geboren tussen half november en half december en kunnen de eerste 4 weken nog niet zwemmen en worden zolang gezoogd door de moeder.
 

Workshops 2020:

Bayerischer Wald:

foto wolf - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 17/02 - 21/02/2020  |  € 565,- pp 

Er zijn van die plaatsen waar je als natuur fotograaf minstens één keer naartoe moet zijn geweest. Het Bayerischer Wald is er daar één van. Lynxen, wolven beren, ...... en dit in een zo natuurlijk mogelijke habitat te fotograferen en in februari (hopelijk) in de sneeuw.

 

Zeearenden en meer. Extra datum:

foto zeearend - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 18/05 - 22/05/2020  |  € 895,- pp 
Vanwege het succes van de eerst geprogrameerde workshop naar de Oder delta en de vraag, is er besloten om te proberen een extra datum in te lassen naar de "Vliegende deur", de Zeearend. Ook voor deze fotoworkshop doen we beroep op lokale gidsen en zijn de plaatsen beperkt.
 

Zeearenden en meer:

foto zeearend - Jan Lambert photography
icoon calender 08/06 - 12/06/2020  |  € 895,- pp
De Zeearend, ook wel "vliegende deur" genoemd vanwege zijn spanwijdte is de ster van deze trip. De bedoeling is om deze machtige vogels mooi in vlucht te gaan schieten terwijl ze met hun klauwen vooruit vis uit het water scheppen. Daarvoor doen we 2 voormiddag excursies per boot.
 

Edelherten in Denemarken:

foto edelhert - Jan Lambert Photography 
icoontje calender 21/09 - 25/09/2020  |  € 895,- pp 
Edelherten, damherten en tikaherten.......... in grote getale en niet in een afgesloten park en dat tijdens de bronst. Daar gaat deze fotoworkshop naar Denemarken over.
De dieren leven in een openbaar park aan de rand van Kopenhagen en storen zich niet echt aan de aanwezigheid van mensen.