“The single most important component of a camera is the twelve inches behind it.”
Ansel Adams
De siberische grondeekhoorn is een heel stuk kleiner dan de inheemse rode eekhoorn. Het zijn grappige, snelle en heel erg schattige diertjes, die ondertussen al aardig gewoon zijn aan de aanwezigheid en van mensen en fotografen.
Volzet !
Het verhaal doet de ronde dat de Siberische grondeekhoorntjes indertijd ontsnapt zijn bij het verhuizen van een lokaal dierenpark. De diertjes zijn de bossen van een stadspark ingevlucht en gedijen daar heel goed.
Ondanks het feit dat het exoten zijn, vormen ze volgens de natuurverenigingen geen bedreiging voor lokale soorten en mogen ze in de bossen blijven rondhuppelen.
Het zijn kleine, grappige en zeer beweeglijke diertjes die zich geen zorgen maken over de aanwezigheid van mensen en ze zijn dan ook zeer geliefd bij natuurfotografen.
Ze komen echter maar op zeer beperkte plaatsen voor en ze vinden is dan ook niet altijd even makkelijk.
Deze workshop neemt jullie mee naar de plaats waar ze vrij makkelijk te vinden zijn en ze zich ook vaak gewillig laten fotograferen.
Lange objectieven komen van pas, maar zijn vaak niet nodig. Als je gewoon rustig blijft zitten, komen ze heel regelmatig dichtbij.
Er zijn ook veel inheemse rode eekhoorns in de buurt en de kans is groot dat deze zich ook laten zien, samen met ook nog een aantal vogels.
Deze workshop vindt plaats in Nederland op nog geen 2 uur rijden vanaf Maldegem. De plaats van afspraak wordt doorgegeven na inschrijving.
De workshop begint om 09.00u
Workshopdetails:
: 23/06/2024
: 09.00 - 14.00u
: 89,50 pp
: Zowel voor beginner als gevorderde
: Min 6 - Max 8 personen
: Thema wildlife fotografie
Inclusief:
: Persoonlijke begeleiding
: Tips, tricks en camerainstellingen.
: Cursus wildlife fotografie in pdf.
Exclusief:
: Vervoer van en naar de locatie.
: Persoonlijke uitgaven.
: Persoonlijke en reisverzekering.
We spreken af op een parking vlakbij de locatie om 09.00u 's morgens, waarna we na 10 minuutjes wandelen ter plaatse zijn.
Het is dan een kwestie van de groep een beetje te verdelen over de locatie om ook zo weinig mogelijk eventueel aanwezige ander fotografen te storen.
Wees gerust de diertjes hebben een ruim "speelterrein".
Gedurende de workshop loop ik continu langs alle deelnemers om te helpen met de camera instellingen en te checken of alles goed gaat.
Er wordt vooral op sluitersnelheid gelet, maar ook het diafragma speelt een belangrijke rol om niet teveel storende elemeneten op de achtergrond van je onderwerp te krijgen. Al deze details worden voor de workshop nog even uit de doeken gedaan.
De workshop is inclusief:
Persoonlijke begeleiding.
Een cursus wildlife fotografie in PDF.
Een DSLR of mirrorless camera, met de nodige instelmogelijkheden.
Lange tele (bijv 150 - 600mm).
Een korte tele (bijv 70 - 200mm) kan van pas komen.
Een degelijk statief is handig.
Voldoende batterijen.
Voldoende geheugenkaartjes.
Aangepaste kledij en schoenen.
Een grote plastiekzak waarop je kan gaan zitten of je spullen op leggen. .
Eventueel een picknicklunch en wat te drinken.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via mail of het contactformulier. Na inschrijving volgt een factuur en inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.
Ruim voor de dag van de workshop zal de locatie aan de ingeschreven deelnemers worden doorgegeven.
Bij niet tijdige annulaties wordt geen restititutie van het betaalde factuurbedrag verstrekt.
Bij boeking van een workshop ga je akkoord met de algemene voorwaarden.